Aktuálně

Jan Horník Jan Horník
Nenechám se zastrašit a své postoje nezměním!

Vážení občané Karlovarska, obracím se na vás jako kandidát do Senátu parlamentu ČR ve vašem senátním obvodu. Vaším senátorem jsem byl i v minulých obdobích, a přestože hlavním úkolem senátora je především legislativní činnost, tedy vylepšování a dohlížení nad kvalitou zákonů a českého právního řádu jako celku, mohu říci, že se podařilo nemálo věcí, které byly ku prospěchu našemu regionu. Od řešení problematiky ve zdravotnictví, v softturismu, ve vylepšování infrastruktury cestovního ruchu, v zachování sklokeramického dědictví založeného na umu našich zručných spoluobčanů, v záchraně architektonického a přírodního dědictví a aktuálně i ve vyvíjení maximálního tlaku na zajištění přiměřených cen energií pro občanský, veřejný a podnikatelský sektor.

Jak se ale před nedávnem ukázalo, některé mé kroky a postoje jsou trnem v oku různým vlivovým skupinám, které by rády přetvořily zejména horskou část našeho regionu ve svou obchodní kolonii. Stal jsem se pro ně lovnou zvěří, zadaly si na mou osobu masivní dehonestační kampaň, kterou si objednaly u vlivných pražských lobbistů a právníků. Kampaň, ve které jsou používány postupy, kterými jsme byli obklopeni v dobách před revolucí, která nemá veřejného autora, je vedena pokoutně a stojí nepochybně statisíce korun. Neštítí se používat výroky vytržené z kontextu a času, skládat příběhy, které se nikdy nestaly, včetně vazeb, které nikdy nebyly. To vše s jediným cílem: zabránit mému znovuzvolení. Nikdy v životě jsem se s takovým brutálním útokem poškozujícím nejen mě, ale i mou rodinu a blízké, nesetkal.

Bránit efektivně a rychle se neumím. Z otevřených zdrojů plyne, že proti mé osobě vystupují navzájem propojení lidé s vazbami na média, vedou od nich přímé linky na lživé příspěvky na sociálních sítích, jsou v pozadí zadavatelů výstupů na různých veřejných nosičích včetně billboardu. Spojuje je jejich nebývale podrobná znalost a „starost“ o podnikání na Klínovci a v Krušných horách včetně Božího Daru. S jistotou však na konkrétní osoby ukázat nemohu a ani nechci. Nejsem policista ani soukromý detektiv, nemám ani srovnatelné prostředky na nákup prostoru v médiích, billboardů atp., abych měl možnost vysvětlovat, že nic z toho, co o mne tito lidé šíří není pravda.
Ano, podal jsem trestní oznámení na neznámého pachatele a obrátil se na správce a administrátory domén. A věřím, že nakonec tyto orgány pachatele najdou a potrestají.

Mohu vám však slíbit, že neustanu ve své snaze nepřipustit nekontrolovanou výstavbu apartmánových sídlišť na hřebenech Krušných hor ani všemožných atrakcí, které do našeho regionu nepatří. Budu nadále prosazovat podmínky pro kvalitní život našich obyvatel, balancovat soužití obyvatel s rozumnou mírou turistického ruchu a také s rozvojem nových a přírodu nedevastujících projektů, které našim občanům přinesou zajímavé pracovní příležitosti. A od tohoto přesvědčení mě neodradí ani velké peníze ani jiné tlaky vyvíjené na mou osobu a mé okolí.

To vám slibuji.

Jan Horník

 

Jsem také na facebooku