Aktuálně

Jan Horník Jan Horník

Pozvánka na Hrad

03. březen, 2022
 
 
Místopředseda Senátu PČR Jan Horník se pro Seznam Zprávy vyjádřil k jeho na pondělním předávání státních vyznamenání:
 
Na Váš dotaz, zda jsem dostal pozvánku na Hrad na předávání státních vyznamenání uvádím, že jsem ji dostal zřejmě z titulu místopředsedy Senátu, kde ve vedení Senátu zastupuji kolegy ze Senátorského klubu Starostové a nezávislí.
 
Svoji účast na této akci bych v této době ruské vojenské invaze na Ukrajinu považoval za vrchol nevkusu a snad i za ztrátu paměti. Nedovedu si vůbec představit situaci, kdy bych se stal stafáží při ceremoniálu předávání vyznamenání z rukou prezidenta, který i přes současnou situaci na Ukrajině nadále spolupracuje s lidmi přímo napojenými na Kreml, jako je např. poradce Martin Nejedlý, kteří adorují ruský režim a jeho vůdce Putina. A to vše by se odehrávalo pod vyvěšenou ukrajinskou vlajkou na Hradě.
 
Abych toho byl schopen, musel bych úplně zapomenout na prezidentovo vazalství, kterým chtěl naši republiku dlouhodobě přikovat k Rusku, což nelze smáznout jedním prohlášením, že se prezident zmýlil.
 
Toto chování prezidenta je pro naši zemi o hodně nebezpečnější než jsme si vůbec byli schopni připustit. Protože jsme nebyli dostatečně rozhodní a chyběla nám odvaha, pak se tedy nemůžeme divit tomu, že vznikají taková krveprolití jako nyní na Ukrajině.
 
Na Hrad tedy z důvodů výše uvedených určitě nepůjdu.
 
S přátelským pozdravem Jan Horník
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jsem také na facebooku