Aktuálně

Jan Horník Jan Horník

Návštěva v Provence

18. říjen, 2021

 Od pondělí 11. října 2021 do neděle 17. října 2021 navštívila delegace ze Senátu PČR ve složení místopředsedy Senátu J. Horníka, předsedy Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova J. Vosecký a členů komise M. Adámka, P. Holečka, R. Koštiala a P. Rabase Francii. Byli přijati na prefektuře a radnici v Marseille, dále na hejtmanství kraje Provence, Alpes a Côte d’Azur. Jednání proběhla i na radnici města Arles. V rámci svého "výletu" navštívili místní farmy, biostatek, národní park, vodárny a kosmetický závod Occitane.

 

Na radnici v Marseille měli možnost setkat se s českým velvyslancem ve Francii, držitelem nejvyššího francouzského státního vyznamenání Řádu čestné legie Michelem Fleischmannem a se zástupkyní starosty paní Michèle Rubirola.

 

V jednom z departmentů, Alpes-de-Haute-Provence, se zástupci delegace v doprovodu ekonomická expertky Ilony Blanchon a překladatelky Petra Gehanová setkali na radnici v Digne-les-Bains s předsedkyní Odborné rady Eliane Barreille a místopředsedy Marion Magnan a Marcelem Gossou. Hlavním záměrem tohoto setkání bylo představení zdejšího know-how na otázky změny klimatu a energetických přeměn. Následně se společně vydali do závodu fotovoltaických panelů v Mées a do čističky v Roumoules.
 
 
       
 
 
 
 

 

 

 

 

Jsem také na facebooku