Aktuálně

Jan Horník Jan Horník

Nezaspalo ministerstvo?

15. leden, 2021

V pondělí 11. 1. 2021 byl poslední den, kdy se OSVČ mohly přihlásit k paušální dani. Celkově tuto možnost využilo 57 826 OSVČ (Ministerstvo financí ČR čekalo 140 tisíc). Jde tedy o výrazně nižší počet, než se původně očekávalo.
"Podle nastavených podmínek by na ni mohlo dosáhnout až 408 tisíc OSVČ, čtyři z pěti živnostníků navíc o paušální daň podle našeho loňského průzkumu s agenturou Median vyjádřili zájem. Mnozí ale uplatňují bonus na děti, slevu na manželku a podobně, ti do toho pravděpodobně nepůjdou. Reálně se bavíme zhruba o 140 tisících zájemcích, potvrdila v prosinci v rozhovoru pro server Podnikatel.cz ministryně financí Alena Schillerová."
Od ukončení registrace přihlášení se k paušální dani se na místopředsedu Senátu Parlamentu ČR a starostu obce Boží Dar Jana Horníka obrátili někteří podnikatelé (OSVČ) s tím, že se o této možnosti dozvěděli teprve po 11. 1. 2021.
Z tohoto důvodu se místopředseda Horník obrátil dopisem na ministryni financí Alenu Schillerovou s žádostí o podání informace, která se týká tzv. paušální daně, konkrétně jak byla v této věci zajištěna její prezentace a propagace.

Dopis si lze přečíst zde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 









 

 

Jsem také na facebooku